βρες τα starakia σου από 1022 σχέδια

η μεγαλύτερη συλλογή από σταρακια

Πράγματα που δεν ήξερες για τα All Star Converse

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2014 στη κατηγορια:

Τα All Star Converse ,η απόλυτη τάση της μόδας τα τελευταία χρόνια στα υποδήματα και πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία των sneaker και που κατόρθωσαν να καθιερωθούν μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα ως σήμερα ,είναι γεγονός ότι έχουν κλείσει περίπου ένα αιώνα ζωής.

Τα All Star έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση το 1917.Στην πορεία τους από τότε έως τις μέρες μας έχουν ταυτιστεί με παρά πολλά στυλ και looks και έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα και έχουν φορεθεί όσο κανένα άλλο υπόδημα και από τους άντρες αλλά και από τις γυναίκες.

Για ένα διάστημα εξαφανίστηκαν αλλά πολύ σύντομα επέστρεψαν δυναμικά και πλέον εν έτη του 2014 έγιναν και πάλι το παπούτσι το οποίο δεν νοείται να λείπει από καμία γκαρνταρόμπα.
Τα Σταράκια, λοιπόν, είναι αδιαμφισβήτητα το συνώνυμο της “alternative γενιάς” και αν και οι τάσεις της μόδα αλλάζουν με ραγδαίους ρυθμούς είναι βέβαιο πως θα εξακολουθήσουν για πολλά χρόνια ακόμη να αποτελεί το νούμερο 1 στα sneakers.

Ως γνωστό και όπως σίγουρα θα θυμούνται οι περισσότεροι περίπου στην ηλικία των τριάντα και πάνω τα all star converse αποτελούσαν για πολύ καιρό το αγαπημένο παπούτσι στο NBA και επιπλέον εδραιώθηκαν κατά την δεκαετία του ενενήντα ως το απόλυτο sneaker από τον Kurt Cobain κι την παρέα του στην grunge σκηνή.

Εκτός από τα παραπάνω αξίζει να αναφερθούμε λοιπόν και σε ορισμένα πράγματα που το πιθανότερο δεν γνωρίζετε για το απόλυτο must στα sneakers ,τα All Star της Converse.

Καταρχήν, ο Marquis Mills Converse είναι εκείνος που για πρώτη φορά εκπνεύστηκε και δημιούργησε τα All Star Converse. Η δημιουργία του αυτή ήταν αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε, αφού έπεσε από μια σκάλα αποφάσισε να φτιάξει ένα υπόδημα το οποίο δεν θα γλιστράει για αυτό άλλωστε και επέλεξε ως υλικό για την σόλα τα παπουτσιών το  καουτσούκ.

Επίσης, στις αρχές της εμφάνισης τους και για περίπου 60 χρόνια τα λατρεμένα μας All Starακια έβγαιναν μόνο σε 5 αποχρώσεις πάραυτα αυτό δεν ενοχλούσε κανέναν γιατί ήταν πανέμορφα.

Όσο απίστευτο και να φαντάζει ο Elvis Presley ήταν φανατικός συλλέκτης των all star ενώ οι πωλήσεις τους παγκοσμίως από το 1917 ως τώρα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 550 εκατομμύρια ζευγάρια.

Τέλος, οι στρατιώτες της Αμερικής κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο φορούσαν τα All Star Converse κατά την εκπαίδευση τους.

Menu