βρες τα starakia σου από 1041 σχέδια

η μεγαλύτερη συλλογή από σταρακια

Ιστορία των Converse All Star

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2014 στη κατηγορια:

Τα converse all star εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούν ένα ξεχωριστό είδος παπουτσιού και θεωρούνται μια από τις διαχρονικές αξίες στον χώρο των υποδημάτων. Τα all star converse αποτελούν πλέον μια συνήθεια, κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα και ξεχωρίζουν με την εμφάνιση τους. Πίσω όμως από τα all star converse κρύβεται μια ολόκληρη ιστορία που ξεκίνησε πριν 105 χρόνια.Όλα ξεκίνησαν από την Μασαχουσέτη το 1908, εκεί που μαρκήσιος Converse μετά από μια πτώση του στις σκάλες και τον σοβαρό τραυματισμό του, επινόησε τα all star converse , τα παπούτσια με τον ελαστικό πάτο για να μην γλιστράνε. Από τότε ξεκίνησε η κατασκευή των all star converse για ενήλικες αλλά και για παιδιά.

Τα Chucks ή αλλιώς Σταράκια, το 1915 κατάφεραν και ήρθαν πιο κοντά με τον κόσμο του αθλητισμού αφού επιλέχθηκαν από αθλητές του τέννις για να τα φορούν ενώ αγωνίζονται.Δυο χρόνια μετά έρχεται και η σειρά των αθλητών του μπάσκετ να στρέψουν την προσοχή τους στα all star converse με την εταιρεία να πετυχαίνει τον στόχο που είχε βάλει , στο να προωθήσει τα παπούτσια σε ένα πιο διαδεδομένο άθλημα.

Ο Chuck Taylor είναι ο άνθρωπος που πήγε τα all star converse ένα βήμα παραπέρα. Ήταν ο άνθρωπος που ενώ αγωνιζόταν σε ομάδα μπάσκετ φορούσε τα converse και τα πίστεψε τόσο , που μετά από 11 χρόνια έγινε υπεύθυνος μαρκετινγκ της εταιρείας με σκοπό να προμοτάρει τα παπούτσια σε όλη την Αμερική.Το 1936 μετά απο δικές του προσπάθειες έκανε το μπάσκετ Ολυμπιακό άθλημα, κίνηση που έκανε την converse νο1 επιλογή στους αθλητές του μπάσκετ.


Ο Chuck Taylor δεν έμεινε όμως εκεί, μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο προπονούσε την όμαδα μπάσκετ της αμερικανικής αεροπορίας, μέσα από αυτή την κίνηση το all star converse έγινε σύντομα και το επίσημο παπούτσι του Αμερικανικού στρατού. Μετά το τέλος του πολέμου ο Taylor παρουσίασε το hip hop, ένα μοντέλο της converse που όπως έλεγε ήταν αποκλειστικά για αθλητές μπάσκετ.

Το 1957 η converse κυκλοφόρησε το all star converse με το χαμηλό κόψιμο, ένα παπούτσι που απευθυνόταν στο αμερικανικό κοινό που δεν ήταν τόσο αθλητικό για πιο casual περιστάσεις.Μέχρι το 1966 η converse κατείχε το 80% της αγοράς των υποδάτων. Η χρυσή περίοδος της Converse έρχεται το 1970 με τις πωλήσεις να είναι συνεχώς ανοδικές. Μετά όμως από την χρυσή περίοδο ήρθε η εικοσαετία 1980-2000 που μερικές λάθος επιχειρηματικές κινήσεις και η συνεχής αλλαγές διοικήσεων οδήγησαν την εταιρεία στην πτώχευση. Ο μεγάλος ανταγωνιστής της converse η Nike αγοράζει τα δικαιώματα και την ονομασία και ξαναφέρνει στην κορυφή τα all star converse.

Menu